semla.

fettisdagsbulle - vetebulle med mandelmassa och vispgrädde, fastlagsbulle, semla.
visst är det vackert? semla.

recept:
för 15 små semlor som bakas i mitten av ugn, 7 minuter i 225 grader.

okej.. först behöver man bagare..
bagarna
malin, anna och anna.

...och så lite...
ingredienser
...ingredienser!

deg:
75g margarin
2,5 dl mjölk
25g jäst
0,5 tsk salt
0,5 dl socker eller vit sirap
1 tsk stött kardemumma
ca. 7 dl vetemjöl
1 ägg

låt jäsa 30 minuter.
baka ut till bullar och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
grädda!

bulle i ugnen!
bulle i ugnen!


skär av toppen på bullen till ett litet lock o gröp ur den undre delen något...
sista rycket
...like this! kolla in mina moves med urgröpningen! isabelle kör hårt med fyllningen istället..

fyllning:
200g mandelmassa (bagemarcipan)
1 dl mjölk
2-3 dl vispad grädde (piske fløde)
"bullsmulorna"
(men mandelmassa är gott så man får synda o göra lite extra fyllning. det får man.)

fyll bullen med önskad mängd mandelmassa, bred på ett lager vispgrädde, lägg på locket och toppa med lite siktat floursocker.

häll upp ett gals mjölk till din semla och njut!
SEMLA      semla.

the sweetest thing! (+ falukorv o stuvade makaroner på lillgatan. fast inte ihop då.)



och i livet..
en ganska lugn helg har passerat.
kom ut på 2 hela løbeturer o det är stort för att vara jag.
ska försöka få tummen ur imorn också.
på kalas i lördags, chill i söndags.
stackars georg har varit sjuk i helgen, men imorn har han bett mig komma tilbaka för att få en färsk rapport om världsmästarcykelns hälsa.
jag håller tummarna för glada besked!
vecka 8 blir annars en lugn skolvecka.
en labb totalt kvar imorn o sen är det helg igen.
o det ska ju firas så klart!
våra kära tutorer fixar pubrunda för alla oss på första termin.
startar klockan sju på Sir Club o lär sluta nån helt annanstans, en helt annan tid med en massa goda öl i benen.
o så på fredag kommer emmi! weeeeiiihh vad jag längtar!
fint de :)


sömnig nu.
och så lycklig med två semlor i magen!

godnatt.

pusshaj.

Kommentarer
Postat av: maija

Sena sejen!

Göttan med semlor. Som gammal bageriexpert var man så klart oxå tvungen o visa finnarna hur man bakar riktiga semlor, o gott blev d!
I väntan på nästa inlägg...

Puss&kram
Maija

2007-02-26 @ 12:50:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback