sommelière.

en resa började för drygt två veckor sedan. resan gick söder och öster ut i europa och de som åkte mot äventyren var jag och challe. fjorton dagar har passerat så snabbt och ändå så långsamt.

så hittills...

...har annika tagit imot oss med öppna armar i berlin. här kom den underbara känslan av sommarlov ikapp oss. det ska ha lite tid till att sjunka in. challe blev korthårig, jag några shoppingfynd rikare och iskaffe pimplat. och så någon öl på det, förstås. christopher street day, tyskens svar på pride satte färg på staden och breda leenden på våra och många andras ansikten. typen av leende som sprider sig från ut- till insidan och tillbaka igen.

...har det billigaste hostelet i prag varit långt över förväntan med pool, bastu och vingliga våningssängar. en otroligt vacker stad med storsalgen öl och mat. domácí uzená krkovička s „lepenicí“ borde alla få sätta tänderna i en gång i livet. jag gjorde det två :) dessutom är utsikten från malá strana och alla bär- och fruktträd där underbara.

...har budapest bjudit på fest, mysiga barer, varma människor, ungerska bad och skandaler. zsófia blev vår värd och vän både på hostelet och stan. jag kommer tillbaks.

...har en resa mot istanbul tagit en stor vändning och slutat i grekland. om två veckor gått snabbt så har de sista tre dygnen bara skenat iväg. planen var nattåg från buda men mellanlandning i beograd i serbrien och ännu ett nattåg från sofia i bulgarien till istanbul. därefter skulle resan fortsatt med buss till tukriska västkusten för sol och bad. oturen och turen i denna börjar redan på perrongen i budapest. med samma tåg som vi ska har också 600 människor på väg till serbisk festival. trångt och svettigt blir det, drygt en timma sömn ovanpå ryggan får jag men himla trevligt får vi. med en mindre marginal än väntat hoppar vi på anslutningståget i beograd. några timmar senare upptäcker vi att vi är fast på serbiska landsbygden, alltså i mitten av ingenstanns, och har inget bättre för oss än att umgås med alla nära till hands. 6 timmar senare har mycket hänt och flera nya verkligen fina människor funnits. samtidigt vägde vi alternativ mot varandra och efter några telefonsamtal var vi istället på väg mot athen. strax utanför bor släkt till challes släkt i rafina och ellen och jannis tar väl hand om oss. sol och bad i grekland är inget jag vill klaga på.

på tisdag bär det av mot istanbul.

jag vill tappa upp den här resan och alla fina människor och minnen på flaska som ett gott rött vin. lägga undan den på ett ställe där den är säker och låta den bli bättre och bättre med tiden som går.

och.
läntar efter att få se alla fina därhemma. snart så!

kärlek.

Kommentarer
Postat av: challe

Precis, som en god flaska vin... redan nu smakar den ljuvligt, lite søt men fyllig och sådær lagom torr som man vill ha den, smakfull och komplex i det. Inte ett billigt grek vin om ni trodde det :)! Kærlighed, Liebe, Szerelme vkinek, Láska, αγάπη och Gözbebegi!!!

2009-07-21 @ 10:02:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback